Supercup voor 5e keer op rij naar Amstelveen

De dames van TVC Amstelveen en Kindercentrum (Alterno) verzorgden in Apeldoorn de opening van het nieuwe DELA League seizoen met hun wedstrijd om de Supercup. De Amstelveense ploeg kende een inzinking in de tweede set, maar was de overige doorgangen toch weer de sterkste: 3-1 (25-21, 11-25, 25-17, 25-15). Het is voor de vijfde keer op rij dat de Supercup naar Amstelveen gaat.

Het ging lang gelijk op in de openingsset. Bij 9-9 ontspon zich de langste rally tot dat moment, waarbij regerend landskampioen en Bekerwinnaar TVC Amstelveen het punt uiteindelijk binnen sleepte. Bij 11-9 haalde de Apeldoornse coach Ralph Post zijn team naar de kant. Anne-Britt Kneijnsberg scoorde even later drie servicepunten op rij en bracht haar ploeg daarmee op voorsprong (14-16). TVC Amstelveen kwam echter snel weer langszij (18-18), en hoewel de ploeg van Post nog even voor kwam (20-21), haalde TVC de eerste set met een eindsprint binnen (25-21).

De opening in de tweede set was voor de thuisploeg (0-3), en bij 2-6 vroeg Chris Gonzalez zijn eerste time out in deze wedstrijd aan. Kindercentrum had de smaak echter te pakken en liep verder weg (3-11). Met name de passing aan Amstelveense zijde liet te wensen over en met Quirine Oosterveld aan service, was Kindercentrum in rap tempo nog maar drie punten verwijderd van setwinst (9-22). Een uitgeslagen bal van Judith Pietersen maakte een einde aan de tweede doorgang: 11-25.

TVC maakte de eerste twee punten in de derde set, maar de thuisploeg trok de stand snel weer gelijk. De teams waren weer aan elkaar gewaagd, maar toen Dominique Lamb met een ace 18-15 scoorde, vroeg Ralph Post zijn tweede time out in de set aan. Met de sterk spelende Quinta Steenbergen in de voorhoede was TVC Amstelveen weer helemaal terug in de wedstrijd (22-16). Iris Zweet eindigde de set met een in het net geslagen bal (25-17).

In de slotset leek de koek op aan Apeldoornse kant, Van de eerste tien punten waren er negen voor TVC. Kindercentrum knokte, maar de Amstelveense trein denderde door (18-9). Een ace van Steenbergen bracht 21-10 op het scorebord. Lamb mocht de wedstrijd uitserveren (25-15).