Meeste Duitsers zien moslims als last

Een onderzoek van de Duitse poot van het vooraanstaande Financial Times heeft een schokkend resultaat opgeleverd. Zo blijkt dat de meeste oosterburen moslims als een last beschouwen.

Zo is maar liefst 55 procent van de ondervraagden van mening dat deze allochtonen veel meer kosten op financieel en maatschappelijk gebied dan zij economisch gezien opleveren. Slechts een op de vijf Duitsers noemt de komst van islamitische immigranten eerder positief dan negatief.

Vooral in voormalig Oost-Duitsland is men negatief over moslims. Maar liefst 74 procent van hen staat negatief tegenover allochtonen, tegen de helft van de inwoners van het westen van Duitsland.

De intolerantie tegen islamitische immigranten neemt echter nog grotere vormen aan. Zo is een derde van de Duitsers ervan overtuigd dat 'buitenlanders' het gemiddelde IQ van Duitsland naar omlaag halen. Zij zijn namelijk lager opgeleid en hebben meer kinderen, zo oordelen de ondervraagden. Een lid van de Duitse Bank, die afgelopen week hetzelfde beweerde, heeft inmiddels ontslag gekregen.