Brama ergert zich aan kaarten Douglas

Wout Brama ergerde zich zondag tegen Heracles aan teamgenoot Douglas, die een gele kaart kreeg en hevig protesteerde bij arbiter Braamhaar.

Douglas beging een overtreding op Samuel Armenteros en werd woedend op de scheidsrechter. Toen Braamhaar de Braziliaan een gele kaart voorhield, moest hij tot de orde worden geroepen door Brama. "Dit gebeurt zo vaak met hem", reageerde de Tukker tegen de NOS. "Te vaak. En het is zo stom. Hoe verder we in het seizoen komen, hoe zwaarder die gele kaarten gaan doorwegen."

"Hij pakt op deze manier veel te veel gele kaarten. Hij moet zichzelf eens onder controle gaan houden", aldus Brama, die zelf in de slotfase van de eerste helft aan een rode kaart ontsnapte na een harde tackle op Everton. De aanvaller van Heracles keerde na rust niet meer terug. "Er zat geen opzet in het spel. Dat weet ik honderd procent zeker."

Brama was teleurgesteld over het resultaat tegen Heracles (0-0). "We hebben twee punten verloren, omdat we een tempootje te laag speelden. De echte wil om te winnen ontbrak ook. We kregen minder ruimte om te voetballen, vooral na rust, toen Heracles Almelo in twee blokken van vier spelers ging voetballen. Al is dat logisch, als je met een man minder speelt."