A1 dicht na zware regenval

De A1 tussen de afslag Oldenzaal-Zuid en de Duitse grens gaat in beide richtingen dicht vanwege wateroverlast. Dat melden de hulpverleningsdiensten in Twente donderdagavond. Vanwege de zware regenval in het gebied zijn meerdere tunnelbakken op de snelweg ondergelopen met water. De Verkeersinformatiedienst meldt dat tussen de Lutte en Oldenzaal een dijk is doorgebroken.

Rond 19.00 uur werd begonnen met de afsluiting. Tot wanneer deze duurt, is nog onduidelijk, maar de hulpverleningsdiensten geven wel aan dat dit 'voor lange tijd' zal zijn. Gestrande automobilisten worden geadviseerd in de auto te blijven, vooral niet te keren en te wachten op aanwijzingen van de politie. Brandweerkorpsen uit de regio Twente zijn op dit moment druk bezig met het wegpompen van water.

Dat doen ze overigens niet alleen op de A1. In het gebied zijn ook diverse kelders en tunnels op andere plekken ondergelopen. Ook staat op verschillende wegen in de regio een laag water omdat de riolering al het regenwater niet aankan. De brandweer heeft rond 19.00 uur nog zo'n 150 meldingen openstaan en verwacht nog de hele avond bezig te zijn met het wegpompen van water. De hulpdiensten adviseren mensen de komende uren niet de weg op te gaan.