Dustin Hoffman toch in Little Fockers

Na weken van getouwtrek tussen Dustin Hoffman en Universal zijn de acteur en de productiemaatschappij er toch uit. Hoffman is te zien in enkele scènes van de film Little Fockers, het vervolg op Meet the Parents en Meet the Fockers. In die laatste film speelde de 73-jarige acteur een van de hoofdrollen. Eerst kon geen overeenstemming worden bereikt over de gage van de acteur. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Toch schijnt Universal niet dieper in de buidel te hebben getast voor de acteur. "Het kost ons nu ongeveer hetzelfde als wat we hem in eerste instantie zouden betalen", zegt een bron binnen de studio. Dat zou betekenen dat Hoffman uiteindelijk overstag is gegaan vanwege de inhoud van de rol. Overigens is de film met een geschat budget van honderd miljoen dollar zeker geen goedkope comedy.

Hoffmans rol is hoe dan ook erg gering. Het zou gaan om slechts vier scènes, die samen met nog twee scènes in september moeten worden opgenomen. En omdat Little Fockers eigenlijk al af was, zonder Hoffman, is het nu allemaal een kwestie van postproductie en de film deels herschrijven. Bij Universal noemen ze het 'de film verbeteren' en 'een investering in de toekomst van de filmreeks'. Zonder Hoffman scoorde de laatste film echter al een 8,5 bij het testpubliek.

Achter de schermen rommelt het al een tijdje bij Little Fockers. Universal was zelfs van plan regisseur Paul Weitz te vervangen door scenarist en producent John Hamburg. Uiteindelijk is besloten de studio niet verder in de problemen te brengen en te kiezen voor nieuwe opnames. Het is nu de vraag of de film de geplande kerstpremière van 22 december haalt.

Dustin Hoffman toch in Little Fockers
Dustin Hoffman toch in Little Fockers (Foto: Novum)