400-meterloper Van Branteghem stopt

Cedric van Branteghem zet een punt achter zijn carrière. De Belgische 400 meter loper heeft te veel last van blessures.

"Het was een harde beslissing," aldus Van Branteghem, die komende vrijdag bij de Ivo van Damme-Memorial in Brussel afscheid neemt.  "Ik was de laatste jaren vaak aan het sukkelen. Dit jaar kampte ik met een zware voetblessure."

De 31-jarige Van Branteghem boekte zijn grootste successen als lid van de Belgische 4x400 meter estafetteploeg. Daarmee werd hij vijfde op de Olympische Spelen en vorig jaar vierde op het WK. Dit jaar werd er zilver gewonnen op het WK indoor en brons op het EK outdoor. "Ik ben een zeer tevreden man. Ik heb meer ereplaatsen in de wacht gesleept dan ik had durven te hopen. Dankzij de 4x400-meterploeg heb ik nu twee medailles in mijn kast hangen. Dat project heeft mijn carrière nieuw leven ingeblazen."

Individueel boekte Van Branteghem minder grote successen. In 2003 verbeterde hij het 27 jaar oude Belgische record op de 400 meter tot 45,02. Inmiddels is het record met 44,71 in handen van Jonathan Borlée. "De Ivo Van Damme-Memorial in 2003 zal me altijd bijblijven. Ik verbeterde niet alleen het Belgische record, ik won ook. Kippenvel. Ik geloof dat ik nog iets sneller had kunnen lopen tijdens mijn carrière. Ik was graag onder die 45 seconden gedoken."