Peter R. de Vries op borgtocht vrij

Peter R. de Vries is zaterdagochtend lokale tijd door een Australische rechter in Perth op borgtocht vrijgelaten. De misdaadverslaggever had 24 uur vastgezeten in een cel en moet dinsdag weer voor de rechter verschijnen. Tot die tijd mag hij een moordverdachte, die De Vries opspoorde, niet benaderen en ook niet in de wijk komen waar de man woont.

Een collega van De Vries, die eveneens vastzat, is ook vrijgelaten en heeft een boete van 200 Australische dollar gekregen (140 euro). Zij hoeft niet meer terecht te staan. De twee werden vrijdag in Perth, aan de westkust van Australië, opgepakt toen zij in contact probeerden te komen met de moordverdachte, die verantwoordelijk zou zijn voor de moord op de 23-jarige Mariska Mast in het Centraal-Amerikaanse land Honduras.

De misdaadverslaggever noemt de aanhoudingen 'absurd en niet passen binnen de rechtsgang van een westers land'. De Vries zegt dat hij de verdachte niet bedreigd, beledigd of aangeraakt heeft. Ook zou hij niet in het huis van de man zijn geweest. Hij wilde naar eigen zeggen vragen stellen en hem een briefje overhandigen. De moordverdachte had de politie gebeld, die De Vries en zijn medewerker sommeerde weg te gaan. Toen zij dit niet deden, werden de twee ingerekend.