Schietincident bij Turkse ambassade Israël

Een man heeft dinsdagavond in Israël voor commotie gezorgd door een inval in de ambassade van Turkije in de stad Tel Aviv. Hij drong het pand binnen via een raam op de eerste verdieping, probeerde mensen in gijzeling te nemen en werd uiteindelijk overmeesterd door beveiligingspersoneel.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Turkije laten weten in een verklaring. De man had een mes, een jerrycan en een vuurwapen bij zich, dat later een neppistool bleek. Hij zou hebben geschreeuwd dat hij asiel wilde in Turkije, waarna hij een poging zou hebben ondernomen om de plaatsvervangend consul te gijzelen.

"De persoon wordt nu door ons verhoord", aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. De politie in Tel Aviv maakte eerder nog bekend dat een naakte man was doodgeschoten in de omgeving van de ambassade van Turkije. Israëlische media en de internationale pers publiceerden zeer uiteenlopende informatie over de achtergrond van het schietincident.

De dader raakte gewond tijdens zijn actie. Hij zal op een later moment worden overgebracht naar een ziekenhuis in Tel Aviv. Niemand van het ambassadepersoneel raakte gewond.