Onderhandelaars praten met financieel experts

De onderhandelaars over een minderheidskabinet praten dinsdag met een aantal deskundigen op financieel-economisch terrein. De betrokken partijen willen zo'n achttien miljard euro bezuinigen, dus die expertise van het het ministerie van Financiën, De Nederlandsche Bank (DNB) en het Centraal Planbureau (CPB) kan van pas komen.

Informateur Ivo Opstelten en de onderhandelaars van VVD, PVV en CDA ontvangen 's ochtends thesaurier-generaal Ronald Gerritse en directeur-generaal Rijksbegroting Laura van Geest. Daarna komt Lex Hoogduin van DNB zijn inzichten delen. Dinsdagmiddag zetten de drie fractievoorzitters, hun secondanten en de informateur hun gesprekken voort met CPB-directeur Coen Teulings.

De onderhandelingen over een kabinet van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV gingen maandagochtend echt van start. De fractieleiders Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) lieten zich bijstaan door respectievelijk vicefractievoorzitter Edith Schippers, Europarlementariër Barry Madlener en demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink.