Minstens 110 toeristen vermist na modderstromen India

Na de verwoestende modderstromen in Noord-India worden nog vijfhonderd mensen vermist, onder wie minstens 110 toeristen. Onder de inmiddels 145 doden zijn twee Fransen.

Dit bovenstaande hebben de autoriteiten van het Zuid-Aziatische land zondag laten weten. Modderstromen lieten vrijdag een spoor van verwoesting achter in de Himalayaregio van Ladakh. Onder meer gebouwen en auto's zijn door de machtige modderstromen meegesleurd.

Inwoners van Leh, de belangrijkste stad in de hooggelegen regio Ladakh en omringende plaatsen werden in de nacht van donderdag op vrijdag door het water verrast. "Een krachtige twee meter hoge muur van water, modder en zand overspoelde het gebied, dat er daarna uitzag alsof het was gebombardeerd", omschreef een lokale journalist de getroffen regio. Het is momenteel nog onbekend of er ook Nederlandse toeristen vermist zijn. 

De Indiase krant 'TimesofIndia' wist te melden dat gestrande toeristen meehielpen met verscheidene reddingsoperaties. Onder de toeristen waren zeker zes artsen, die wisten meer dan 300 slachtoffers te behandelen. Hierbij werden er 22 levensreddende operaties uitgevoerd en 45 kleinere in een tijdbestek van meer dan 24 uur. Ongeveer 94 mensen verblijven nog steeds in tijdelijk opgerichte ziekenhuizen.