AZ zonder Elm en Benschop tegen NAC

AZ moet het zondag tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen NAC Breda stellen zonder Rasmus Elm en Charlison Benschop. De Zweedse middenvelder heeft een enkelblessure en aanwinst Benschop kampt met een bovenbeenkwetsuur. De Braziliaanse spits Jonathas is na een hamstringblessure weer in training, maar nog niet wedstrijdfit.

Trainer Gertjan Verbeek kan wel weer beschikken over doelman Esteban en verdediger Nick Viergever. Zij ontbraken donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen IFK Göteborg. AZ verloor in Zweden met 1-0, maar plaatste zich dankzij de 2-0-overwinning in Alkmaar toch voor de kwalificatieronde. "Het mooie is dat de jongens ondanks de Europese kwalificatie zelf niet tevreden zijn. Tegen NAC zullen ze iets willen laten zien", zei Verbeek vrijdag op de website van AZ.

Trainer Robert Maaskant van NAC kondigde aan met een aanvallend ingesteld elftal te beginnen. "Geloof me, tegenstanders vinden het niet lekker hoor om tegen die vier aanvallers van ons te moeten spelen: Leonardo, Amoah, Lurling en Gorter. We hebben de afgelopen weken hard aan deze speelwijze en de precieze afstemming gewerkt en we hebben steeds verbetering gezien", aldus Maaskant.