Opnames 'Don Quichot' weer vertraagd

De opnames van de nieuwe film van Terry Gilliam, 'The Man Who Killed Don Quixote', zijn wederom vertraagd door financiële problemen. Dat is te lezen op de website van MTV.

De film werd vorig jaar al geteisterd door de financiële crisis, waardoor Johnny Depp als hoofdrolspeler afhaakte en voor het vierde deel van 'Pirates of the Carribean' koos. Ewan McGregor neemt de rol van tijdreiziger nu waar en Jean Rochefort speelt Don Quichot.

'The Man Who Killed Don Quixote' gaat over een reclamemaker die heen en weer in de tijd reist tussen het huidige Londen en het zeventiende-eeuwse La Mancha, waar hij Don Quichot ontmoet. Deze ziet hem aan voor zijn partner en schildknaap Sancho Panza.

"De film wordt uiteindelijk toch wel gemaakt", vertelt Gilliam. "We hebben eerst een grote stap voorwaarts gemaakt en doen nu een klein stapje terug. Eigenlijk was het de bedoeling om nu in de preproductiefase te zitten."

Gilliam gebruikt de onverwacht vrijgekomen tijd om te werken met de band Arcade Fire. De Britse regisseur verzorgt de webcast van hun show in Madison Square Garden in New York. Zodra dat klaar is, gaat hij verder met voorbereidingen voor 'Don Quichot'.