Ewan McGregor in 'The Man Who Killed Don Quixote'

Ewan McGregor gaat meespelen in 'The Man Who Killed Don Quixote' van regisseur Terry Gilliam. Dit zei Gilliam maandagavond in Cannes, schrijft het Britse filmtijdschrift Empire. Eerst was Johnny Depp nog in de running voor de rol.

'The Man Who Killed Don Quixote' gaat over een reclamemaker (McGregor) die heen en weer in de tijd reist tussen het huidige Londen en het La Mancha uit de 17e eeuw, waar hij Don Quichot ontmoet. Deze ziet hem aan voor zijn partner en schildknaap Sancho Panza. Don Quichot wordt gespeeld door Robert Duvall.

In 2009 waren Gilliam en Depp al begonnen aan de film. Depp tekende echter na lang twijfelen op het laatste moment toch voor 'Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides'. Hierdoor werd het vrijwel onmogelijk om in september met opnames te beginnen, zoals was gepland. Nu heeft Gilliam dus voor McGregor gekozen.

De productie van 'The Man Who Killed Don Quixote' is eigenlijk al in 2000 van start gegaan. Deze werd toen, geteisterd door problemen op de set. In dit geval werd de productie zelfs voortijdig afgeblazen vanwege een ernstig ongeluk met de toen al 70-jarige acteur Jean Rochefort, die toen de rol van Quichot speelde.

Ewan McGregor in 'The Man Who Killed Don Quixote'
Ewan McGregor in 'The Man Who Killed Don Quixote' (Foto: Novum)