Duizend passanten werkzaamheden N65 krijgen bon

Bij een radarcontrole bij wegwerkzaamheden op de N65 bij Haaren heeft de Noord-Brabantse politie woensdag duizend van de vierduizend passanten bekeurd. Op de weg mag normaal tachtig kilometer per uur worden gereden, maar vanwege de werkzaamheden was dat tussen 07.00 en 16.00 uur verlaagd naar vijftig.

De snelste passant ging 85 kilometer per uur. Voor en na de werkzaamheden controleerde de politie ook. Toen reden zeshonderd van de vijfduizend passerende voertuigen harder dan tachtig kilometer per uur. De snelste ging 120.

De politie controleert dit jaar meer bij wegwerkzaamheden omdat werken langs de weg nog altijd een van de gevaarlijkste beroepen is. De extra controles zorgen voor een flinke stijging in het aantal uitgeschreven bonnen. Vorig jaar schreef de politie 8505 bonnen uit bij wegwerkzaamheden, dit jaar staat de teller al op ruim 29.000.

Twee weken geleden reageerde de ANWB nog woest op een stortvloed aan boetes bij werkzaamheden op de A1 bij Muiden. Daar werden vijfduizend van de achtduizend passanten op de bon geslingerd voor te hard rijden.