Arbeidsvitaminen verdwijnt bij 3FM

Radiozender 3FM komt vanaf 6 september met twee nieuwe programma's die Arbeidsvitaminen vervangen. Effe Ekdom gepresenteerd door Gerard Ekdom voor de AVRO en @Work van Domien Verschuuren voor BNN zijn de nieuwkomers. Dit maakten beide dj's maandag bekend op de zender 3FM.
Arbeidsvitaminen is de langstlopende radioshow ter wereld, die al sinds 1946 het tijdstip 10.00 tot 12.00 uur op de zender domineerde.

Domien Verschuuren presenteert tussen 10.00 tot 12.00 uur @Work en Gerard Ekdom is van 12.00 tot 14.00 uur te beluisteren. Ekdom stopt, na negen jaar, met het AVRO programma Arbeidsvitaminen. Dit legendarische programma verhuist naar Radio 5 Nostalgia. Jan Steeman presenteert het op die zender van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Effe Ekdom wordt volgens 3FM een mix van muziek, humor en het gesprek van de dag. Domien Verschuuren verruilt de ochtendprogramma's in het weekend voor het doordeweekse @Work wat volgens de zender het Arbeidsvitaminen-gevoel moet invullen.

Vanaf september moeten publieke radiostations hun programmering hebben aangepast volgens de wettelijke uitzenduren voor de omroepen. De nieuwe zender Powned krijgt op 3FM een plek en BNN verstevigt haar positie op de zender.