Rob Stenders naar PowNed

Rob Stenders wordt het gezicht van PowNed als het om radio gaat. De 3FM-dj gaat de programma's voor de omroep van GeenStijl op 3FM presenteren, maar wordt ook Hoofd Radio. Iets wat hijzelf ook opmerkelijk vindt. "Over dwalingen bij de publieke omroep gesproken", lacht hij er zelf over. Waarom voor deze constructie gekozen is, is niet duidelijk. Maar waarschijnlijk kan hem op deze manier een salaris van gelijke hoogte worden geboden. Op dit moment krijgt Stenders 136.000 euro per jaar, zo maakte hij zelf bekend.

Florent Luyckx, vorige zenderbaas van 3FM, vond dat Stenders te oud geworden was en door moest stromen naar Radio 2. Maar Stenders zegt nu liever bij 3FM te blijven. "Er was wel goed voor me gezorgd, maar ik vind het op 3FM zo leuk. En toen kwam PowNed voorbij. Daar vonden ze het leeftijdsdiscriminatie dat ik weg moest. Ze wilden daar juist dwars tegenin."

De huidige zenderbaas Wilbert Mutsaers wil Stenders ook graag houden. Zo krijgt de dj in het nieuwe seizoen twee programma's. Op vrijdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur en in de avond tussen 22.00 en 00.00 uur.