Orka Morgan herstelt langzaam

Dierenartsen zijn nog altijd niet helemaal tevreden over de gezondheid van orka Morgan. Het dier, dat eind juni uitgehongerd uit de Waddenzee werd gehaald, eet inmiddels wel voldoende. Ook gaat het gewicht van Morgan langzaam de goede kant op en is ze met succes behandeld tegen een lintworm, maar haar bloedwaarden zijn nog niet voldoende hersteld, meldt het Dolfinarium.

Aan het einde van de week vindt nieuw onderzoek plaats. De resultaten hiervan worden in de loop van het weekend verwacht. Dan wordt er mogelijk meer duidelijk over de bloedwaarden.

Ondertussen heeft een eerste lintworm het lichaam van Morgan verlaten. Ze had uit voorzorg een wormenkuur gekregen, aangezien zeezoogdieren wel vaker last hebben van lintwormen. Mogelijk verlaten de komende dagen meer lintwormen het dier.

Morgan weegt naar schatting zo'n 450 kilo. Ze moet nog wel zo'n honderdvijftig tot tweehonderd kilo aankomen. De laatste dagen eet ze vijftig tot zestig pond vis per dag. De verwachting is overigens dat het nog zeker drie tot zes maanden duurt voordat Morgan volledig is hersteld.

Plannen voor een eventuele uitzet zijn er daarom ook nog niet. "Op dit moment moeten we er voor zorgen dat ze gezond wordt. Dit laatste is nog een hele klus die logischerwijs de eerste prioriteit heeft", zegt een woordvoerder.