Orka Morgan behandeld aan inwendige infectie

Orka Morgan heeft hoogstwaarschijnlijk een inwendige infectie. Het beest, dat woensdag in de Waddenzee werd gevangen, wordt met medicatie behandeld, meldt het Dolfinarium vrijdag. Na twee dagen in het Dolfinarium gaat het 'redelijk goed' met Morgan, al is het vrouwtje nog steeds erg verzwakt en vermagerd.

Het is onduidelijk waar de infectie precies zit. De situatie is in ieder geval niet meer levensbedreigend, maar het dier moet wel 24 uur per dag geobserveerd worden.

De jonge orka is in een dolfijnenverblijf ondergebracht van tien bij vijfentwintig meter en vier meter diep. Het publiek is daar op dit moment nog niet welkom, maar kan wel in een aparte ruimte livebeelden van Morgan zien. Het Dolfinarium heeft veel extra bezoekers gekregen sinds de opmerkelijke gast er huist.

De 3,5 meter lange orka werd woensdagavond door het Dolfinarium uit zee gehaald. Het dier dobberde in een ondiep deel van de Waddenzee en was uitgehongerd. Orka's komen niet vaak voor in de Waddenzee. De laatste levende orka in de Waddenzee werd in 1943 gespot. In 1963 werd er ook een gezien, maar dat dier was al dood.