KNMI waarschuwt voor extreem weer

Het KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien die maandagmiddag en avond over het land trekken. Vooral het oosten van het land zal worden getroffen door de 'extreme' weersomstandigheden. De onweersbuien gaan gepaard met hagel en zeer zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

Ook in de ochtend zullen er al enkele lokale onweersbuien over het land trekken. Ook wordt het nog tropisch warm met temperaturen van 30 tot 32 graden.

De Verkeersinformatiedienst waarschuwt weggebruikers voor verkeershinder vanaf het einde van de ochtend en adviseert niet de weg op te gaan als het niet nodig is.

Zondag en vooral zaterdagavond trokken er ook al hevige onweersbuien over het land. Die zorgden voor schade, ondergelopen kelders en branden door blikseminslagen.

Ook werden er evenementen in Noord-Brabant vroegtijdig beëindigd. Een speciaal voor het verwachte onweer bestelde feesttent in Oosterhout scheurde boven de hoofden van honderden feestgangers. De reddingsbrigade moest zaterdag en zondag in actie komen om boten te helpen en watersporters in veiligheid te brengen.