Kluivert ziet wereldvoetballer in Sneijder

Wesley Sneijder wordt steeds vaker genoemd als mogelijke wereldvoetballer van het jaar. De middenvelder van Nederland en Internazionale won al de Italiaanse titel, de Coppa Italia en de Champions League. Op het WK scoorde hij al vijf keer. Patrick Kluivert ziet dan ook geen reden dat Sneijder niet gelauwerd wordt. "Tuurlijk kan hij het worden. Hij is heel belangrijk voor Oranje."

De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is in Zuid-Afrika voor Eurosport. In de studio bij het Soccer City Stadium, waar zondag de finale wordt gespeeld. "Als je wereldkampioen wordt, dan komt die prijs natuurlijk wel dichterbij", laat hij aan Novum Nieuws weten. "Wes is een vriend van mij, een wereldgozer. Ik gun het hem wel."

Ook Arjen Robben, vorig jaar nog ploeggenoot van Sneijder bij Real Madrid en dit jaar tegenstander in de Champions League-finale, acht een titel voor Sneijder niet onwaarschijnlijk. "Ja, als we wereldkampioen worden, dat is misschien wel een voorwaarde. Dan heeft hij alles gewonnen. Beter kun je het als speler niet doen."

Met een goed optreden in de finale zou ook Robben hoge ogen kunnen gooien als de individuele prijzen aan het eind van het jaar worden vergeven. Robben is bovendien, net als Sneijder, genomineerd voor de Gouden Bal voor beste voetballer van het WK. "Ik heb zelf ook een superseizoen gehad bij Bayern", beseft de snelle dribbelaar zich. "Op de Champions League na hebben we alles gewonnen."

Toch is van rivaliteit bij Oranje geen sprake. "Dat zijn dingen, daar zijn we niet mee bezig", wuift Robben alle speculaties weg. "We moeten eerst wereldkampioen worden. Dit komt allemaal achteraf wel, nu nog niet."