[Video] Arbiter Larrionda niet voor het eerst ter discussie

Jorge Larrionda zag gisteren een treffer van Frank Lampard over het hoofd in het duel tussen Engeland en Duitsland. De Uruguayaanse arbiter ging al eens eerder in de fout en werd zelfs al eens geschorst.

Zes jaar geleden zag Larrionda in een soortgelijke situatie niet dat de bal ruim een halve meter over de doellijn was. Het gebeurde toen in een kwalificatieduel voor het WK van 2006 tussen Brazilië en Colombia. Adriano dacht de winnende goal te maken, maar Larrionda zag niet dat de bal via de onderkant van de lat in het doel belandde.

Ondanks de fout was Larrionda gewoon aanwezig op het WK van 2006. Op dat toernooi gaf hij een discutabele strafschop in de halve finale tussen Frankrijk en Portugal, waardoor de Fransen naar de eindstrijd gingen. In 2002 werd Larrionda samen met vier andere officials geschorst vanwege 'onregelmatigheden' bij zijn duels.

Tijdens het huidige WK was de Uruguayaan al eerder op een dubieuze beslissing te betrappen. Hij zag een handsbal van Tim Cahill over het hoofd, waardoor Servië een plaats in de volgende ronde misliep. Geen van die fouten was echter zo groot als de bal van Lampard, die Engeland op 2-2 had moeten brengen.