Arts verwijdert voorhuid kleuter en laat wrat zitten

Bij het verwijderen van een voetwrat, wat op zich een simpele ingreep is, hebben Duitse artsen gruwelijk gefaald. Eenmaal uit de narcose in een ziekenhuis te Frankfurt, bleek een 5-jarig jochie zijn voorhuid kwijt te zijn. De vervelende wrat op zijn linkervoet is onaangetast gebleven.

De ouders van de vijfjarige Nikolas zijn met stomheid geslagen. "Wij waren er niet bij, in de operatiekamer", vertellen zijn ouders. "Voor de ingreep hebben we nog zijn schoenen uitgetrokken, hierna volgde de algehele narcose. Ze moeten hem hebben verward met een andere jongen. In deze kliniek worden namelijk veel jongetjes besneden." 

Voor moslims en joden is een besnijdenis onderdeel van hun cultuur. De Macedonische familie K., in bezit van de Duitse nationaliteit, is echter orthodox christelijk. Een besnijdenis is in hun cultuur juist taboe.

"De chirurg heeft niet eens zijn excuses aangeboden", aldus de familie, die de bewuste arts voor de rechter sleept om er een schadevergoeding uit te slepen. "De chirurg negeert het voorval", laat hun advocaat weten. "Hij is niet bereid om er over te praten."

Ondanks alles is het ventje eindelijk van zijn wratten verlost, en dat zonder ingreep. Een huidarts heeft hem een zalfje voorgeschreven dat blijkt te werken.