Balkenende: "We worden wereldkampioen"

Jan-Peter Balkenende denkt het zeker te weten; het Nederlands elftal komt op 11 juli met de wereldtitel naar huis. Dit heeft de demissionair minister-president in Voetbal International laten weten.

"We hebben de kwaliteiten in huis om te winnen en ik ga er vanuit dat het ons ook gaat lukken", was de duidelijke taal van Balkenende. Ook Mark Rutte, leider van de VVD en grote concurrent de CDA-voorman, twijfelt niet aan de wereldtitel voor Oranje. "We komen normaal gesproken de Brazilianen in de kwartfinale tegen en als we dat winnen, worden we ook wereldkampioen."

Daarnaast gaf Balkenende toe een groot fan van Mark van Bommel te zijn. "Een ervaren en getalenteerd speler. Belangrijk bij aanvallen met tactische passes en schoten vanuit de tweede lijn. Maar ook verdedigend van belang. Hij heeft bovendien een prijs gekregen voor zijn heldere taalgebruik."

De voorkeur van Rutte ging uit naar Robin van Persie. "Een ongekend goede voetballer met een positieve instelling, oog voor de ploeg en iemand die goed met tegenslagen kan omgaan."