Nigeria boekt zege tegen Noord-Korea

De Nigerianen hebben tegen de Noord-Koreanen succesvol geoefend. Binnenkort zullen de Afrikanen het op het WK opnemen tegen de Zuid-Koreanen.

Everton-aanvaller Yakubu opende na vijftien minuten spelen de score. Vervolgens zette Victor Obinna in de tweede helft via een strafschop de 2-0 op het scorebord. Noord-Korea vocht echter vrij snel na de 2-0 achterstand weer terug.

Niet lang na de treffer van Obinna scoorde Tae Se Jong namelijk de 2-1. De aanvaller van de Japanse club Kawasaki Frontale wist, evenals zijn ploeggenoten, vervolgens de gelijkmaker niet te vinden.

Obafemi Martins bepaalde twee minuten voor het einde de eindstand: 3-1. Noord-Korea zag nog één speler met een rode kaart van het veld gaan. Jong Hjok Cha moest in de 88e minuut het veld verlaten.

Nigeria zal op 12 juni direct voor de leeuwen worden geworpen: The Super Eagles nemen het dan op tegen het Argentinië met Lionel Messi. Ook Noord-Korea staat voor een zware beginwedstrijd: voor de Aziaten is Brazilië de eerste tegenstander.