Squasher Schweertman loopt finale mis

Piedro Schweertman is er zaterdag niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de Kent Open 2010. De Nederlander bracht toernooifavoriet Alan Clyne aan het wankelen, maar was niet in staat om de trekker over te halen.

De als zesde geplaatste Zeeuw begon uitstekend aan zijn partij met de Schot waarvan hij twee maanden geleden nog kansloos had verloren. Schweertman nam een 2-0 voorsprong in games, maar slaagde er niet in om de voorsprong vast te houden. Clyne kwam langszij en daarmee ontspon zich een fantastische climax. Beide spelers gaven elkaar in het vijfde en beslissende bedrijf geen duimbreed toe. Schweertman kreeg bij 10-9 het eerste wedstrijdpunt, maar de nummer één van de plaatsingslijst werkte deze vakkundig weg, waarna hij zelf zijn eerste matchpoint wel benutte. Het werd na 69 minuten dan ook 11-6, 13-11, 1-11, 8-11, 10-12.

In de eindstrijd van het PSA 1 Star toernooi, gedoteerd met ruim achtduizend euro, moet Clyne het opnemen tegen qualifier Jonny Harford. Die hoefde zaterdag niet in actie te komen om de finale te bereiken. Zijn tegenstander John Rooney (3) meldde zich met voedselvergiftiging af voor zijn halve finale partij tegen de Engelsman.