Joran: Peru gist naar motief moord

De Peruaanse politie begrijpt niet waarom Stephany Flores is omgebracht. Donderdag werd Joran van der Sloot in Chili opgepakt. Hij is hoofdverdachte, maar een duidelijk motief voor de moord ontbreekt.

"Het ging hem zeker niet om het geld", zegt politiechef Cesar Guardia. Van der Sloot gaf een taxichauffeur zondag moeiteloos ongeveer vijfhonderd euro om hem naar de Peruaanse grens te rijden. Maandag kwam hij aan in Chili.

Toch was Van der Sloot wel met geld bezig. De Amerikaanse justitie verdenkt hem ervan een bekende van Natalee Holloway te hebben afgeperst. In ruil voor 250 duizend dollar stelde hij voor meer te vertellen over hoe ze is omgekomen en waar ze is achtergelaten. Vijftienduizend dollar zou al zijn overgemaakt. Van der Sloot is nog altijd hoofdverdachte in de zaak van de verdwijning van Holloway.

Het lichaam van Flores werd woensdag gevonden. Op het lichaam zijn geen sporen van verkrachting gevonden. Flores had haar kleren nog aan. Haar nek was gebroken, maar een moordwapen is niet gevonden. Mogelijk is ze met blote handen vermoord. De kamer was volgens de politiechef een puinhoop.

"Waarschijnlijk hebben ze alcohol gedronken", zegt Guardia. In het bloed van Flores is geen alcohol gevonden, maar de alcohol was mogelijk al afgebroken omdat het lijk pas na enkele dagen werd gevonden.

Ook FBI-agent Harold Copus, die eerder de verdwijning van Holloway onderzocht, is verbaasd over het voorval. "Het gedrag van Van der Sloot in Peru past bij zijn patroon van gokken en aanpappen met meisjes, maar zijn karakter is nooit gewelddadig geweest."

Van der Sloot ontmoette Flores volgens de politie zaterdagnacht in een casino in de buurt van zijn hotel. Van der Sloot was daar voor een pokertoernooi. Zondag vertrok Van der Sloot. Flores werd woensdag door een medewerker van het hotel in de kamer van Van der Sloot gevonden. Vrijdag wordt Van der Sloot overgedragen aan de Peruaanse justitie.