Gallas voorkomt nederlaag voor zwakke Fransen

De voorbereiding van Frankrijk op het WK in Zuid-Afrika verloopt alles behalve gesmeerd. Nadat eerder Costa Rica met veel moeite opzij werd gezet (2-1), bleek ook Tunesië een zware kluif. Met een rake kopbal voorkwam verdediger William Gallas een nederlaag voor de vice-wereldkampioen (1-1).

Tunesië overrompelde de Fransen in de openingsfase. Al na vijf minuten stonden de Noord-Afrikanen op voorsprong. Isaam Jomaa profiteerde van geschutter in de Franse defensie en tikte van dichtbij de openingstreffer binnen. Jomaa had kort daarna zelfs de 2-0 op de schoen.

Frankrijk leek zich vervolgens te herpakken en werd ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van Aymen Mathlouthi. Maar de doelman werd niet verrast door schoten van onder meer Franck Ribéry en Florent Malouda. Mathlouthi had in de tweede helft geen antwoord op een kopbal van Gallas.

De verdediger sprong het hoogst bij een voorzet van Yoann Gourcuff en knikte de gelijkmaker binnen. Na de 1-1 zakte het tempo en vond zowel Tunesië als Frankrijk het wel goed. De Fransen bereiden zich voor op het WK waarin de groepsfase Zuid-Afrika, Uruguay en Mexico wachten.