Gasterra Flames pakken basketbaltitel

Gasterra Flames is er vanavond in geslaagd om voor de derde keer in de historie de nationale basketbaltitel in de wacht te slepen. De Groningse ploeg klopte in het vijfde finaleduel WCAA Giants met 79-74, waardoor de ploeg in de playoffs op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong kwam in de best-of-seven-series.

De Giants kwamen in Martiniplaza in Groningen in het eerste kwart op een 16-17 voorsprong, maar gesteund door het sterke thuispubliek sloeg het voormalige Donar in het tweede kwart een groot gat met de ploeg uit Bergen op Zoom: 35-25. Vlak na rust was de score zelfs 42-28 in het voordeel van de thuisploeg, maar daarna kwamen de Giants sterk terug tot 66-66. Robby Bostain nam de thuisploeg in de slotfase van de wedstrijd op sleeptouw, maar de uitploeg de kansen niet wist te benutten. Hierdoor kon er in Groningen na 1982 en 2004 weer een landstitel gevierd worden.