'Vereniging hielp pedo sporen uit te wissen'

Pedofielenvereniging Martijn heeft een pedofiel geholpen zijn sporen uit te wissen nadat hij een 2-jarig meisje had misbruikt. Dat stellen de ouders van het slachtoffer dinsdag in het AD. Martijn ontkent.

De dader, de 49-jarige Geert B., werd vorige week veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs voor het misbruiken van zijn 2-jarige buurmeisje en voor een lustmoord op een ander slachtoffer. In het strafdossier stelt B. dat hij 'voorlichting' heeft gehad over het wissen van sporen.

Ook zou hij tips hebben gehad over 'hoe en op welke wijze hij gevaarloos in contact kan komen met meisjes. Bijvoorbeeld: alleen meisjes uit de buurt benaderen die je al kent.'

De ouders willen de club als criminele organisatie laten verbieden. De verklaring van B. heeft de aandacht van justitie getrokken. Die wacht de aangifte van de ouders af. De vereniging zelf zegt in het AD Geert B. niet te kennen.

Als het niet lukt de vereniging te verbieden, moet de regering de wet aanpassen, stelt juridisch adviseur van de ouders Yme Drost in de krant. Zeven jaar geleden probeerde een actiecomité de vereniging al te laten opheffen.