Seksverslaafde opa moet thuis blijven

Een 81-jarige man uit het Zwitserse Biasca moet van de rechter verplicht achter de geraniums gaan zitten. Angelo De Luca is namelijk seksverslaafd.

Opa is onlangs uit een boom gevallen en lag nadien vier dagen in coma. Bij zijn wederopstanding bleek de ouwe baas te zijn veranderd in een geil monster, dat al zijn spaarcentjes verbraste door naar de hoeren te gaan. Zijn familie, bang dat er na opa's dood geen cent meer voor hen over is, stapte naar de rechter om zijn gedrag aan banden te leggen, en werd in het gelijk gesteld. Opa heeft van de rechter huisarrest gekregen.

Waarom De Luca ineens is veranderd, is voor de artsen een raadsel. "We denken dat hij te veel morfine heeft gekregen in het ziekenhuis", vertelde zoon Daniele aan de rechter. Hij verklaarde dat zijn vader in een pruimenboom was geklommen maar hier uitviel. Hierbij brak hij zeven ribben en liep hij een doorboorde long op, waarna hij vier dagen in coma lag. Pas na drie weken kon de oude man worden geopereerd. "Ik ben geen dokter, maar volgens mij is hij doorgedraaid van al de pijnstillers die hij toen kreeg."

De Zwitser werd pas vorig jaar weduwnaar, maar zijn geilheid dateert toch pas echt na zijn val, aldus de getuigen in de rechtbank. Zij vertelden de rechter hoe de bejaarde man al tienduizenden euro's heeft uitgegeven aan de hoeren. Een avond waarop opa bijna 3500 uitgaf in een bordeel spant de kroon.