Anita: "Dit is het allerhoogste"

Vurnon Anita kende dit seizoen zijn definitieve doorbraak in het shirt van Ajax. Op de positie van linksback maakte hij indruk en omdat die plek dun bezet is in het Nederlands elftal, maakt hij een goede kans naar het WK af te reizen.

De voorgaande eindtoernooien van Oranje bekeek de familie Anita bijna altijd vanaf Curaçao. "Voetbal leeft daar enorm, zeker tijdens een WK of EK. Dan staat iedereen achter Oranje", zegt Vurnon Anita, die deel uitmaakt van de voorselectie van bondscoach Bert van Marwijk. Anita hoopt op een plek bij de laatste 23, de definitieve selectie.

"Ik vind dit al een eer. Dit is het allerhoogste. Ik ga deze dagen gewoon mijn best doen en dan zie ik het wel", aldus de verdediger. Tijdens de eerste training met de selectie van Oranje merkte Anita vandaag direct het niveauverschil ten opzichte van Ajax. "Bij pass- en trapoefeningen ligt het tempo erg hoog. En het positiespel is van een hoog niveau. Maar ik vond dat het wel lekker ging."

"Ik begon ooit als rechtsbuiten”, aldus Anita, die rechtsbenig is en ook op het middenveld uit de voeten kan. "Daarna heb ik nog achter de spitsen gestaan, rechts en links op het middenveld en nu ben ik linksback. Het was even wennen, maar het bevalt me wel. Jol heeft me het vertrouwen gegeven. Daar ben ik hem dankbaar voor."