'Ruimtesonde NASA gekaapt door aliens'

In 1977 lanceerde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de Voyager 2. De satelliet werd eropuit gestuurd om buitenaards leven te laten weten dat onze planeet intelligente levensvormen bevat en waar ze ons zouden kunnen vinden. Sinds enkele weken lijkt het er op dat we eindelijk beet hebben.

Compleet met gouden plaat en in 55 verschillende talen de tekst 'vriendelijke groeten aan iedereen' werd de Voyager 2 33 jaar geleden de ruimte in geslingerd. De 722 kilogram zware sonde werd verder uitgerust met tal van instrumenten, natuurgeluiden en anderhalf uur aan klassieke muziek. De satelliet is inmiddels de verst verwijderde planeet van ons zonnestelsel voorbijgestreefd en zond tot voor kort nog immer hetzelfde signaal uit, al deed dat er dertien uur over om ons te bereiken.

Vanaf 22 april is het signaal ineens aan het veranderen. Sinds drie weken komt er geen enkel wetenschappelijk signaal meer naar onze planeet. Storing of niet, de wetenschappers kunnen er geen chocola meer van maken. De Voyager 2 zendt namelijk signalen uit in een onbekend bestandsformaat, dat zelfs de knapste koppen tot op heden niet hebben kunnen ontcijferen.

Volgens de 54-jarige ufoloog Hartwig Hausdorf is de sonde ontvoerd door buitenaardse wezens. "Het lijkt alsof iemand de kunstmaan heeft hergeprogrammeerd of gekaapt", beweert Hausdorf. "Misschien wil diegene hiermee wel de waarheid verhullen..."


Een wetenschappelijk filmpje over de Voyager-missie. De alu hoedjes kunnen weer op...