Uitslag FC Groningen - FC Utrecht

FC Utrecht is doorgedrongen tot de finale van de play-offs om het laatste ticket voor de Europa League. De ploeg van trainer Ton du Chatinier was in Groningen met 2-0 te sterk voor de Groningers. In de eerste wedstrijd wonnen de Utrechters al met 3-1.

Ook in deze wedstrijd bleef het tempo erg hoog. FC Groningen had wel meer balbezit, maar het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant. In de 38e minuut was het Ricky van Wolfswinkel, die FC Utrecht op voorsprong wist te zetten. De aanvaller van de Utrechtse formatie nam de bal op fraaie wijze aan en stifte de bal over keeper Luciano.

Kort na rust kreeg FC Groningen nog wel een opleving, maar slaagde er niet meer in om de spanning terug te brengen. Langzaam maar zeker verdween ook de overtuiging uit het elftal van scheidend trainer Ron Jans.

In de slotfase deed Nana Asare de thuisploeg nog meer pijn door de 2-0 nog tegen de touwen te werken, waarna de wedstrijd definitief gespeeld was.