Uitslag FC Utrecht - FC Groningen

FC Utrecht heeft in de eerste ronde van de play-offs voor een plekje in de Europa League goede zaken gedaan. De manschappen van trainer Ton du Chatinier wonnen met 3-1 van FC Groningen. Hierdoor zullen de Groningers zondag a.s. nog vol aan de bak moeten.

Beide ploegen probeerden er voor de 8.000 aanwezige toeschouwers een mooie wedstrijd van te maken. Er werd op de aanval gespeeld en ook het tempo lag vrij hoog. Uit een snelle aanval kwam FC Utrecht uiteindelijk via Ricky van Wolfswinkel op voorsprong.

Eén minuut later wist Nana Asare de score voor de thuisploeg te verdubbelen door het leer eveneens tegen de touwen te werken. Nog voor rust maakte Tim Matavz de aansluitingstreffer, nadat hij alert reageerde bij een verlengde ingooi.

Na de pauze bleef het duel erg interessant voor de neutrale bezoeker. FC Groningen maakte jacht op de gelijkmaker en ook FC Utrecht kwam er bij tijd en wijlen gevaarlijk uit. De beste kansen waren echter voor de club uit de Domstad.

Asare raakte de paal nog, maar in de slotfase bezorgde Dries Mertens FC Utrecht de overwinning. Daarbij had hij wel de hulp van een Andreas Granqvist nodig. De verdediger van FC Groningen veranderde de bal namelijk van richting, waardoor Luciano de goal niet meer kon voorkomen.


 

FC Utrecht

3 - 1

FC Groningen

 22' van Wolfswinkel
 23' Asare
 90' Granqvist (e.d)
   40' Matavz
 
 Gele kaart: Nesu (FC Utrecht), van der Laak, Enevoldsen (FC Groningen)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 8.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Maguire
Silberbauer
Mertens
Asare
Mulenga
van Wolfswinkel (Loval/64)
  Luciano
Blind
Sankoh
Granqvist
Stenman (Bacuna/55)
van der Laak
Sparv (Ajilore/46, Hiariej/72)
Lovre
Enevoldsen
Pedersen
Matavz