Blizzard werkt samen met Facebook

Activision Blizzard heeft onthuld dat de online service Battle.net geïntegreerd wordt met het sociale netwerk Facebook.
Door deze samenwerking moeten gamers op Battle.net een betere sociale game-ervaring krijgen, schrijft het magazine Edge op haar website.

De eerste stap van de samenwerking tussen Battle.net en Facebook maakt het mogelijk om Facebook-vrienden toe te voegen aan de Battle.net-vriendenlijst. De nieuwe versie van het online netwerk Battle.net wordt hand in hand gelanceerd met de strategiegame Starcraft II: Wings of Liberty.

"We zijn tevreden over onze samenwerking met Facebook om hun platform met Battle.net te integreren. Dit verbetert de sociale entertainment-ervaring voor onze spelers", vertelde operationeel directeur Paul Sams van Blizzard Entertainment. "Deze nieuwe functionaliteit maakt het makkelijker dan ooit tevoren om in contact te komen met vrienden."

Dinsdag werd bekend dat Starcraft II: Wings of Liberty vanaf 27 juli in de winkels komt te liggen. Het spel wordt op verschillende manieren verkocht. Zo is er een normale versie en een duurder exemplaar voor de verzamelaars, terwijl er kort na de release ook een exemplaar van het spel tegen betaling te downloaden is in de online winkel van Blizzard Entertainment.

Blizzard werkt samen met Facebook
Blizzard werkt samen met Facebook (Foto: Novum)