Van Gaal wil op karakter naar finale

Bayern München-trainer Louis van Gaal vertrouwt voor het treffen met Olympique Lyon op de wilskracht van zijn team. "We hebben veel problemen en blessures, maar onze wil is groot", aldus de Nederlandse oefenmeester vandaag.

De Duitse club verdedigt in Frankrijk een 1-0-voorsprong uit de thuiswedstrijd. Het aantal afwezigen bij Bayern is inderdaad zorgwekkend. Van Gaal kan in de halve finale niet beschikken over Franck Ribéry. De Franse sterspeler kreeg in het eerste halvefinaleduel afgelopen woensdag de rode kaart en is geschorst.

Ook voormalig Heerenveen-speler Daniel Pranjic speelt niet vanwege een schorsing. Ook de inzetbaarheid van het centrale verdedigingsduo Daniel van Buyten en Martin Demichelis is allerminst zeker. Beide spelers vielen afgelopen weekeinde in de competitie uit met respectievelijk een scheen- en kuitblessure. "We hopen dat in ieder geval één van de twee op tijd fit is", aldus van Gaal.

Vandaag haakte ook Anatoli Timosjtsjoek af bij de Beierse ploeg, hij heeft last van buikgriep. Aanvoerder Mark van Bommel is wel weer beschikbaar na een schorsing. De Nederlander is belangrijk voor het elftal net als landgenoot Arjen Robben, die in de eerste wedstrijd de beslissende treffer maakte.

Lyon hoefde tot woede van Van Gaal in het weekeinde niet in actie te komen in de Franse competitie. De ploeg mocht van de Franse voetbalbond de wedstrijd tegen Marseille verzetten om zich optimaal op de return met Bayern voor te bereiden. Trainer Claude Puel greep deze mogelijkheid aan om een trainingskamp te beleggen. "Het idee was om tijd met elkaar door te brengen en ons te focussen op de wedstrijd", aldus de coach. Olympique Lyon zal waarschijnlijk aanvallender ingesteld zijn dan in de eerste wedstrijd. "We moeten met een andere instelling de wedstrijd ingaan. We speelden vorige week te defensief", aldus de Argentijnse spits Lisandro Lopez.

Lyon heeft ook personele problemen in de selectie. Net als Ribéry bij Bayern kreeg ook Jeremy Toulalan de rode kaart voorgehouden in de eerste wedstrijd. In de defensie is Mathieu Bodmer geblesseerd en aanvoerder Cris niet volledig fit. Jean-Alain Boumsong zit wel weer bij de selectie.