Guardiola voelt druk toenemen

Voor Barcelona-trainer Josep Guardiola is de zegereeks van vorig seizoen een extra last op zijn schouders. "Door die prestatie leeft nu een gevoel dat we zonder de dubbel niets bereikt hebben."

Barcelona strijdt woensdag tegen Internazionale om een plek in de finale van de Champions League. De 3-1 nederlaag in de heenwedstrijd maakt het niet makkelijker voor Guardiola. "We kunnen niet afwachten en kijken wat er gebeurt terwijl de minuten wegtikken. Het is te belangrijk voor ons."

De Spanjaarden kunnen woensdag op zware tegenstand rekenen. José Mourinho is van plan om Inter de eerste Champions League-beker sinds 1965 te bezorgen. Wel kampen beide ploegen met schorsingen en blessures. Zo moet Mourinho mogelijk Wesley Sneijder missen, die last heeft van een dijbeenblessure.

In Lyon wordt morgen de return tussen Olympique Lyon en Bayern München afgewerkt. Bayern-trainer Louis van Gaal verdedigt een 1-0 voorsprong. In het Stade de Gerland spelen Franck Ribéry en Daniel Pranjic door schorsingen niet mee. Anatoliy Tymoschuk mist de confrontatie door ziekte. De centrale verdedigers Martin Demichelis en Daniel van Buyten zijn door kuitblessures twijfelgevallen. Bij de Fransen ontbreekt Jérémy Toulalan door een schorsing. Cris en Michel Bastos zijn daar de twijfelgevallen.