[CL] Uitslag Bayern München - Olympique Lyon

Bayern München heeft de eerste stap naar de finale van de Champions League gezet. In eigen huis was de Duitse formatie met 1-0 te sterk voor Olympique Lyon. Arjen Robben was in de tweede helft verantwoordelijk voor het enige doelpunt van deze wedstrijd.

De intenties van Olympique Lyon waren al snel duidelijk. De Fransen speelden erg defensief en hoopten op een bevlieging van Lisandro. Toch wist Bayern München een paar keer door te breken. Zo was de Duitse formatie via Olic, Ribéry en Schweinsteiger kansrijk, maar het trio faalde hopeloos.

De manschappen van trainer Louis van Gaal waren in elk geval baas in eigen huis, tot Ribéry de glazen van zijn eigen ploeg ingooide. De Franse speler ging vol door op de enkel van Lisandro en kon vervolgens inrukken. Ook tegen tien man slaagde Olympique Lyon er echter niet in om een vuist te maken.

Na de thee waren er nog altijd kansen voor het tiental van Van Gaal. Olympique Lyon bleef stug verdedigen, maar al snel was het tien tegen tien. Toulalan liep in korte tijd twee keer tegen een gele prent aan en kon eveneens vervroegd gaan douchen.

Uiteindelijk was het Robben, die het duel openbrak. Enkele minuten voor het doelpunt schoot hij nog naast, maar in de 69e minuut was het alsnog raak. De Nederlands international haalde vanaf een afstand van twintig meter verwoestend uit, waarna de bal via het hoofd van Müller in het doel belandde.

In de laatste twintig minuten durfde Olympique Lyon niet meer aan te dringen en speelde Bayern München te slordig om nog eens te scoren.


 

Bayern München

1 - 0

Olympique Lyon

 69' Robben
 
 
 Gele kaart: Pranjic (Bayern München), Bastos (Olympique Lyon)
 Rode kaart: Ribéry (37) (Bayern München), Toulalan (54/2xg) (Olympique Lyon)
 
Stadion: Allianz Arena, München
Toeschouwers: 66.000
Arbiter: Rosetti (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Butt
Lahm
van Buyten
Demichelis
Contento
Robben (Altintop/85)
Schweinsteiger
Pranjic (Gomez/63)
Ribéry
Müller
Olic (Tymoschtschu/57)
  Lloris
Réveillère
Cris
Toulalan
Cissokho
Gonalons
Pjanic (Makoun/55)
Källström
Ederson (Bastos/70)
López
Delgado (Govou/79)