Griekse politie vindt wapenopslag extremisten

De Griekse politie heeft maandag in een flat in de omgeving van het voornaamste gerechtsgebouw in Athene een wapenopslagplaats ontdekt die zou toebehoren aan de links-extremistische groep Revolutionaire Strijd. Er werd niemand gearresteerd.

De politie gaf geen bijzonderheden over de aangetroffen wapens. Om veiligheidsredenen moesten alle bewoners van het gebouw hun appartementen verlaten terwijl agenten de flat doorzochten.

De flat was gehuurd door een man die zich had bediend van een vervalst identiteitsbewijs. De Griekse autoriteiten hebben eerder deze maand zes vermoedelijke leden van de Revolutionaire Strijd aangehouden. Bij invallen in en rond Athene werden proclamaties en plannen voor nieuwe aanslagen aangetroffen, maar geen wapens.

De groep, die in 2003 voor het eerst van zich liet spreken, heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor verscheidene aanslagen op onder meer het beursgebouw en banken in Athene. Ook beschoot de groep in 2007 de Amerikaanse ambassade met een raketwerper. De Amerikaanse regering loofde daarop een beloning van 1 miljoen dollar uit voor informatie die leidde tot de aanhouding van leden van Revolutionaire Strijd.