Man struikelt over grafsteen en sterft

Een 55-jarige Duitser is dinsdag op bizarre wijze om het leven gekomen. Tijdens werkzaamheden aan het graf van zijn vader struikelde ene Lutz D uit Leipzig over een grafsteen en viel dood neer.

Dinsdagochtend ging het slachtoffer samen met zijn 82-jarige moeder naar het graf van zijn vader in het plaatsje Wolteritz. De grafzerk werd opgepoetst. Terwijl moeders plantjes plant, probeert Lutz met een schop een wortel uit de grond te graven.

Dit was bljkbaar te zwaar voor de man die leed aan hoge bloeddruk. Hij stapte naar achteren en struikelde over de grafsteen van de buurman. Lutz viel hierop direct dood neer. Een andere kerkhofbezoeker probeerde hem nog met mond-op-mondbeademing tot leven te wekken, maar tevergeefs.

 Lutz' vrouw zat ten tijde van het ongeval bij haar kapper in Leipzig. Na de knipbeurt wilde ze haar man bellen op zijn gsm, toen tot haar grote schrik een politieagent opnam. Deze vertelde haar simpelweg aan de telefoon dat haar man was gestorven. Of Lutz aan een hartaanval of de val is overleden, moet sectie uitwijzen.