'Geen spijt van aangifte tegen Lucia de B.'

De directeur van het ziekenhuis waar Lucia de B. werkte heeft geen spijt van dat hij destijds naar de politie stapte om aangifte te doen. Dat zei oud-directeur van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag Paul Smits dinsdag in EénVandaag. "Ik zou morgen hetzelfde doen."

Lucia de B. is veroordeeld voor meerdere moorden, maar wordt woensdag naar verwachting vrijgesproken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de veronderstelde slachtoffers mogelijk een natuurlijke dood zijn gestorven.

Volgens Smits kreeg hij destijds signalen over verdachte sterfgevallen waarbij De B. betrokken was. "Als het gaat over leven en dood. Dan vind ik dat zo ernstig en dan moet je naar justitie stappen", zegt hij nu over de stap om aangifte te doen. "Misschien dat ik wel mijn woorden zorgvuldiger zou kiezen, maar ik heb nergens spijt van."

Vorige maand maakte het OM bekend dat het vrijspraak eiste in de herziening van de zaak van Lucia de B., die inmiddels in afwachting van de zaak op vrije voeten is. Ze is voor zeven moorden veroordeeld tot levenslang. Daarvan heeft ze ruim zes jaar uitgezeten.