Weerman en ex-marinier bevestigt 'chemtrails'

Een Amerikaanse weerman heeft met zijn weerpraatje gisteravond voor veel opschudding gezorgd. Kevin Lollis heeft tijdens de weersvoorspelling op de tv-zender KTVL het bestaan van zogeheten chemtrails bevestigd.  Hierbij zou het echter niet om chemische middelen gaan, maar om kleine metalen deeltjes om radarapparatuur te verstoren.  Simpele militaire oefeningen dus.

De Amerikaanse evenknie van Piet Paulusma wijst kijkers op vliegtuigstrepen die te zien zijn op radarbeelden en laat de kijkers weten dat dit geen gewone condensstrepen zijn. Lollis, die jaren bij de Amerikaanse marine heeft gediend, vertelt dat het hier niet om regen of sneeuw gaat, maar aluminium-, plastic- en papierdeeltjes die zijn voorzien van een metalen laagje.

Het leger strooit met deze deeltjes om zo militaire radars te beïnvloeden. De Amerikaanse overheid houdt dit echter natuurlijk onder de pet. Daar Lollis ex-marinier is, weet hij waar hij over praat.

"We zien hier een bijzondere situatie", vertelt hij de kijkers. "Het eerste deel lijkt vrij normaal, maar dan zie je banden van verschillende soorten bewolking over de regio trekken. Het is geen regen of sneeuw, maar een militair vliegtuig dat 'chaff' strooit. Deze kleine aluminiumdeeltjes, of soms stukjes plastic of zelfs gemetaliseerd papier, worden gebruikt om de radar te verstoren. Ze zijn nu duidelijk aan het oefenen. Ze zullen dit uiteraard niet bevestigen, maar ik heb jaren bij de marine gediend en ik zeg je dat het zo is."

Vorige maand werd ons land nog 'opgeschrikt' door chemtrails. Uiteindelijk bleek het hier te gaan om een testvlucht met een vliegtuig van de TU Delft.


Het bewuste weerpraatje van de meteoroloog