Itagaki misschien exclusief op Xbox 360

Tomonobu Itagaki en zijn nieuwe bedrijf Valhalla Game Studios werken aan een game voor de Xbox 360, suggereert de website GoFanboy. Itagaki heeft recentelijk Valhalla Games Studios opgericht, maar de creatieve gamevisionair heeft nog geen nieuwe projecten onthuld.

Promethium doet, volgens GoFanboy, PR- en marketingwerkzaamheden voor Valhalla Game Studios. Berichten rond Promethium suggereren dat Itagaki op het podium zal verschijnen bij de perspresentatie van Microsoft op de Electronic Entertainment Expo (E3) in juni in Los Angeles.

De aanwezigheid van Itagaki bij de presentatie van Microsoft zou kunnen beteken dat hij bezig is met een Xbox 360-game. In het verleden werkte Itagaki ook al aan Xbox 360-games, waaronder Ninja Gaiden 2 en Dead or Alive 4.

Tegenover de Amerikaanse website 1up heeft Itagaki gezegd dat zijn nieuwste game het meest grootschalige project is waar hij ooit aan heeft gewerkt. "Valhalla zal zich richten op de mainstream, verpakte games", zegt Itagaki.

Op dit moment wordt er bij Valhalla alleen gewerkt aan dat ene project. De geruchten gaan dat het spel dus tijdens de E3 onthuld zal worden als Xbox 360-exclusive. Maar Itagaki beseft wel dat het niet handig is om slechts met één project bezig te zijn: "We zullen met een nieuwe game beginnen tegen het eind van het huidige project. Op lange termijn is het niet logisch voor ons om aan slechts één project te werken, en daarom kijken we nu ook naar voorbereidingen op nieuwe projecten voor de komende jaren."

Itagaki misschien exclusief op Xbox 360
Itagaki misschien exclusief op Xbox 360

Submitter:  Bron: Novum