'K1-vechter mishandelt beveiliger Amsterdamse club'

De Amsterdamse K1-vechter Badr Hari is vrijdagnacht betrokken geweest bij een zware mishandeling van een beveiliger van een club in Amsterdam. Dat meldt een bron aan Novum Nieuws. De politie wil alleen kwijt dat volgens een aantal getuigen een bekende K1-vechter een van de daders is.

De mishandeling vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats bij de entree van een uitgaansgelegenheid aan het Kleine Gartmanplantsoen, bij het Leidseplein. De 25-jarige Badr Hari mocht samen met drie kompanen van de 33-jarige beveiliger niet naar binnen, omdat ze niet voldeden aan de kledingvoorschriften.

Het slachtoffer werd meerdere keren geslagen. Hij liep hierbij zwaar lichamelijk letsel op en moest in een ziekenhuis worden behandeld, meldt de politie.

De vier mannen zijn vooralsnog voortvluchtig. In de zaak is geen aangifte gedaan. Desondanks vinden politie en justitie de zaak dermate ernstig dat zij de daders toch willen opsporen en vervolgen. De politie is op zoek naar getuigen.

Badr Hari is een Amsterdammer van Marokkaanse afkomst. Hij werd in april 2007 de eerste wereldkampioen K1 in de categorie zwaargewicht.

'K1-vechter mishandelt beveiliger Amsterdamse club' (foto: Novum)