Warner Bros opent studio in Montreal

Warner Bros Interactive heeft een nieuwe studio geopend in de Canadese stad Montreal, meldt Develop Online. In Warner Montreal, zoals de studio liefkozend wordt genoemd, zal gewerkt worden aan games gebaseerd op personages van DC Comics.

Warner Montreal biedt ruimte voor 300 nieuwe banen. Alles zal binnen de studio gebeuren, variërend van het design tot en met de kwaliteitscontrole en het vertalen van een game. In de studio zal voornamelijk gewerkt worden aan games rond merknamen van DC Comics. Zo kan de studio bijvoorbeeld werken aan Superman-, Batman-, en Wonder Woman-games.

De kans dat Warner Montreal aan een Batman-game zal gaan werken, is echter vrij klein. De Britse studio Rocksteady maakte de prijswinnende game Batman Arkham Asylum en is bovendien momenteel bezig met een tweede deel.

Warner Bros Interactive is niet het eerste bedrijf dat gebruik maakt van de gunstige belastingvoordelen voor game-ontwikkelaars in Canada. Electronic Arts, Ubisoft, Eidos en recentelijk ook THQ gingen Warner Bros Interactive al voor.

Warner Bros opent studio in Montreal
Warner Bros opent studio in Montreal