'Wilders opperonderdrukker islamitische vrouw'

PVV-leider Geert Wilders is de opperonderdrukker van de islamitische vrouw. Dat zegt althans oud-staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) vandaag in een interview met de Volkskrant. "Toen ik tijdens de gemeenteraadscampagne hoorde van zijn hoofddoekjesverbod, dacht ik: verdikkeme, wie is hier nu de opperonderdrukker van de islamitische vrouw? Wilders zelf toch?"

Albayrak, die als tweejarig meisje met haar ouders vanuit Turkije naar Nederland kwam, stelt dat als haar moeder niet met haar hoofddoek had mogen werken, zij nooit was geworden wie ze is. "Het emancipatieproces in ons gezin danken wij aan een moeder in de vleesverwerkende industrie die contact had met de buitenwereld en die haar eigen geld verdiende."

Nebahat Albayrak maakte deze week bekend zich voor de PvdA beschikbaar te stellen voor de komende Kamerverkiezingen. In het interview geeft ze aan dat ze onder meer tot haar beslissing kwam om tegenwicht te bieden aan Wilders. "Alleen al door er te zijn, bewijs ik zijn ongelijk."