Afellay en Ooijer van geen kwaad bewust na mijden van pers

Na de nederlaag van PSV tegen NAC Breda lieten de spelers van de Eindhovenaren het afweten in de mixed zone. Door het verlies zouden ze het niet op kunnen brengen om de pers te woord te staan. André Ooijer en aanvoerder Ibrahim Afellay vertellen op de clubwebsite dat het gaat om een misverstand.

"Het is allemaal een misverstand", zegt Ooijer. "Je hoopt dat het in de krant over voetbal gaat, jammer dat de pers het zo opvat."

Ook Afellay vindt dat er van een mug een olifant wordt gemaakt. "Ik heb er niks van meegekregen", vertelt de middenvelder. "Maar het is een beetje commotie om niks. Bij NAC zit het qua mixed-zone tegenwoordig wat apart in elkaar. Normaal kom je er op weg naar de bus langs, maar nu niet meer. Ik zie ook niet in waarom wij niet met de pers zouden praten."

PSV lijkt de nederlaag te laten voor wat het is. Ooijer en Afellay kijken alweer uit naar de wedstrijd tegen Ajax. "Het is een misverstand, maar dat was de nederlaag in Breda niet. We gaan echter met rechte rug naar Amsterdam. We zijn heel lang ongeslagen geweest en het is vervelend dat je verliest, maar aan de andere kant hebben we alles in eigen hand. We moeten doen waar al het hele seizoen goed in zijn en dat is wedstrijden winnen. Nu kunnen we de boel rechtzetten", aldus Ooijer.

Ook Afellay gaat vol vertrouwen naar Amsterdam. "Het vertrouwen heeft geen knak gekregen. Je weet dat je weleens kan verliezen, maar je moet verder. Met goede zin gaan we de komende weken tegemoet."