AGOVV gaat in 2013 voor titel in Jupiler League

Als het aan Jan Artz, directeur van AGOVV Apeldoorn, ligt, dan gaan de Apeldoorners in 2013 meestrijden om de titel in de Jupiler League. Dit seizoen doet de formatie van trainer John van den Brom het uitstekend en kan het in de top vijf finishen.

"Het eerste elftal is bepalend, dat is ons vlaggeschip. De stad Apeldoorn en deze regio hebben naar mijn mening veel potentie. Het zou prachtig zijn als we in 2013, wanneer de club honderd jaar bestaat, mee kunnen strijden om de titel in de Jupiler League", vertelde Artz tegenover Omroep Gelderland.

"Ik ben hier gehaald om het commerciële gedeelte op poten te zetten en er is nu zoveel vertrouwen dat ik ook een technische functie heb aangenomen. En dat valt goed te combineren, dan werk ik maar vijftig uur of meer. Dat doe ik graag voor deze prachtige club, waarvoor ik als jochie van negen al speelde."

Artz is derhalve erg ambitieus. AGOVV, dat in 2004 weer toetrad tot het betaald voetbal, staat momenteel vijfde. Onder trainer Van den Brom is de club tot grote hoogte gestegen.