Duitser geeft gevonden 109.000 euro aan

Tijdens het uitbreken van een badkuip in een leegstaande woning in Duitsland deed een 23-jarige gas- en waterinstallateur uit München een bijzondere ontdekking. Achter het bad trof hij namelijk een tas vol geld aan. "Toen ik het bad weggehaald had, zag ik ineens een donkergroene tas liggen. Ik deed de tas open en die zat vol met briefjes van 500 euro," vertelt installateur Kai Struve.

In de tas zaten maar liefst 218 briefjes van 500 euro. De man heeft nog getwijfeld wat hij met het geld zou doen. Ik moest eerst even gaan zitten. "Zoveel geld had ik nog nooit gezien. En eerlijk gezegd heb ik een paar minuten nagedacht over wat ik met het geld zou doen. Ik dacht aan de reizen die ik ermee zou kunnen maken, maar toch was de beslissing snel genomen," zegt de eerlijke vinder.

Kai heeft het geld aan de politie gegeven. Na een onderzoek kwam de politie erachter dat het geld van een 88-jarige demente man was. Die wist niet eens meer dat hij nog zo veel geld had.

De vinder kan een vindersloon verwachten van minstens 3000 euro. Hij heeft al plannen voor dat geld: "Met dat geld kan ik eindelijk mijn rijbewijs halen," vertelt hij.