Kroonprins: "Olympische Spelen geslaagd"

Kroonprins Willem-Alexander noemt de olympische Spelen in Vancouver geslaagd. "De organisatie heeft het goed gedaan," aldus Wilem-Alexander in een gesprek met de NOS.

De kroonprins was de afgelopen weken in Vanouver als lid van het IOC, maar ook vooral als liefhebber. "Het waren enerverende sportdagen," vertelt de prins. "Opnieuw bleken de Olympische Spelen geen normaal toernooi. Vooraf had iedereen hoge verwachtingen van Lindsey Vonn en Sven Kramer. Maar beide sporters hebben het niet waar kunnen maken."

Vooral het mindere presteren van Kramer hield Willem-Alexander bezig. "Ik ben erg ziek geweest van zijn race op de 10000 meter. In het stadion had ik lang niet door dat hij een foute wissel had gemaakt. Pas op het einde van de race had ik in de gaten dat het fout zat."

De troonopvolger vond het niet nodig Kramer direct na de race op te zoeken.  "Dat hoort niet. Je moet hem de gelegenheid geven om zijn teleurstelling te verwerken. Ik zie voor mezelf dan geen rol weggelegd. Alleen als het mogelijk is heb ik contact met sporters, anders niet."